akmaxima albeda2

Wat is de AanDeBak-garantie?

Met een AanDeBak-garantie op zak zijn leerlingen uit Rotterdam-Zuid al bij de start van hun opleiding verzekerd van een baan. Een fijne gedachte: als ze klaar zijn met hun opleiding kunnen ze meteen aan de slag in een sector waar werkgevers ze met open armen ontvangen. Werkgevers die zich als partner hebben aangesloten bij het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) staan garant voor die banen.

Onderdeel van Gaan voor een Baan!

De AanDeBak-garantie is onderdeel van het programma Gaan voor een Baan! De werkgaranties voor jongeren van Zuid zijn in feite het sluitstuk van de lob-activiteiten die leerlingen op Zuid al vanaf groep 6 van de basisschool meemaken zoals snuffelstages, bezoeken aan bedrijven en lessen in de klas. Al deze activiteiten zijn bedoeld om leerlingen te laten nadenken over hun talenten en over kansrijke beroepen. Klik hieronder om de website van Gaan voor een Baan te bezoeken.

Lesmateriaal voor voortgezet onderwijs

Speciaal voor het voortgezet onderwijs op Zuid is er lob-lesmateriaal ontwikkeld. Met deze online lessenserie kunnen docenten hun leerlingen helpen bij het maken van loopbaankeuzes. De lessenserie bevat in totaal 17 lessen die leerlingen helpen om hun toekomst vorm te geven.
De lessen gaan onder andere uit van het gedachtegoed van Loopbaangroep en wetenschappelijk onderzoek van Prof. Dr. Marinka Kuijpers, dé autoriteit op het gebied van loopbaanoriëntatie en -begeleiding. Hieronder vindt u de link naar de website met het lesmateriaal.

Lesmateriaal voor primair onderwijs

Ook voor het primair onderwijs op Zuid is er lob-lesmateriaal ontwikkeld. Met deze lessenserie ontdekken leerlingen hun talenten en interesses. Er zijn 29 verschillende lessen voor basisschoolleerlingen van groep 6 t/m 8.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over de AanDeBak-garantie? Neem contact op met Thomas Ebeltjes via T.Ebeltjes@Rotterdam.nl